Taco Beans

Taco Beans

  • 1 zak Bonduelle kidneybonen (diepvries, 300 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el taco kruidenmix zonder zout
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 12 tacoschelpen
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 100 g krulsla melange
  • tomatensalsa en/of guacamole, voor erbij

Voeg de ingredi├źnten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 180 ┬║C. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de kruidenmix 30 sec. Voeg het blik tomatenblokjes met 75 ml water toe en breng aan de kook.

Stap 2

Draai het vuur laag. Schep de bevroren kidneybonen door de tomatensaus en verwarm 8 min. zachtjes. Verwarm intussen de tacoschelpen 5 min. in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in kwarten. Hak de bosui in ringetjes.

Stap 4

Leg de tacoschelpen op een schaal of 4 borden. Vul ze met de sla, de rode ui, de kidneybonen met de saus en de tomaatjes. Bestrooi met de ringetjes bosui. Serveer naar wens met tomatensalsa en/of guacamole.

Per persoon: 425 kcal, 13 g eiwit, 18 g vet waarvan 2 g verzadigd, 46 g koolhydraten, 13 g vezels, 0,7 g zout en 175 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Ook lekker met een dot frisse Griekse yoghurt!

Wat eten we morgen?

Bean teriyaki
Bean Biryani