Andijvie­stamppot met krokante kikjes

Andijvie­stamppot met krokante kikjes

hoofdgerecht voor 4 personen (30 min.)

  • 2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 ml melk
  • 400 g gesneden andijvie
  • - pureestamper

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper de ui.

Stap 2

Spoel de kikkererwten in een zeef af en dep ze voorzichtig droog; verwijder de losse velletjes niet want deze bakken juist extra krokant.

Stap 3

Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kikkererwten in 8-10 min. bruin en krokant. Verwarm intussen de melk. Schep het gerookt paprikapoeder door de kikkererwten en breng goed op smaak met zout.

Stap 4

Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er in porties de andijvie en de gesnipperde ui door. Breng op smaak met peper.

Stap 5

Verdeel de andijviestamppot over 4 borden. Schep er de krokant gebakken kikkererwten over.

Per persoon: 605 kcal, 18 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 81 g koolhydraten, 18 g vezels, 0,5 g zout en 95 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Vervang 1 blik kikkererwten door 125 g gerookte spekreepjes. Bak de spekreepjes in een beetje olie knapperig en schep door gebakken kikkererwten.

Wat eten we morgen?

Nasi niet zo boring
Beet the meat salade