Andijviestamppot met krokante kikjes
hoofdgerecht voor 4 personen (30 min.)
- 2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 200 ml melk
- 400 g gesneden andijvie
- - pureestamper
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper de ui.
Stap 2Spoel de kikkererwten in een zeef af en dep ze voorzichtig droog; verwijder de losse velletjes niet want deze bakken juist extra krokant.
Stap 3Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kikkererwten in 8-10 min. bruin en krokant. Verwarm intussen de melk. Schep het gerookt paprikapoeder door de kikkererwten en breng goed op smaak met zout.
Stap 4Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er in porties de andijvie en de gesnipperde ui door. Breng op smaak met peper.
Stap 5Verdeel de andijviestamppot over 4 borden. Schep er de krokant gebakken kikkererwten over.
Per persoon: 605 kcal, 18 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 81 g koolhydraten, 18 g vezels, 0,5 g zout en 95 g (bereide) groente