Linzen Gado Gado

Linzen Gado Gado

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 1 blik Bonduelle linzen (310 g)
  • 300 g mie
  • 2 volle el pindakaas
  • 50 ml ketjap manis
  • sambal naar smaak
  • 2 el olie
  • 400 g gesneden spitskool
  • 1 rode paprika
  • 230 g snoepkomkommers
  • 125 g taugé
  • 3 el gebakken uitjes
  • cassave kroepoek, voor erbij

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Verwarm in een steelpan de pindakaas met de basterdsuiker en de ketjap. Voeg 125 ml water toe en breng aan de kook. Verwarm al roerende op laag vuur tot een gladde pindasaus. Breng op smaak met sambal.

Stap 3

Verhit intussen in een wok de olie. Bak de spitskool in 4 min. knapperig gaar. Snijd de paprika in reepjes en de komkommers in plakjes.

Stap 4

Verdeel de spitskool met de paprika, de komkommer, de linzen en de taugé over 4 borden. Schep er de pindasaus bij en bestrooi met de uitjes. Serveer met de mie en de cassave kroepoek.

Per persoon: 695 kcal, 23 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 95 g koolhydraten, 12 g vezels, 1,9 g zout en
200 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Vervang de linzen ook eens door kikkererwten en varieer met de groenten. Ook paksoi, sperziebonen, champignons en worteljulienne zijn lekker voor gado gado. Weinig tijd? Neemt kant-en-klare satésaus.

Wat eten we morgen?

Kik Caesar Salade
Pita Beanos