Stroganoff

Stroganoff

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 blik Bonduelle linzen (160 g)
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 g gesneden champignons
  • 400 g jackfruit (uit blik, gemarineerd in 2 el ketjap manis, 1 geraspte teen knoflook en 1 tl gerookte paprikapoeder)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el misopasta
  • optioneel: 1 el amandelpasta of 1 el tahin
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zwarte peper (naar smaak)

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Snijd de ui en bak deze in een pan met wat olie totdat deze glazig is.

Stap 2

Voeg de champignons toe en bak tot ze geslonken zijn en goudbruin beginnen te worden.

Stap 3

Voeg het gemarineerde jackfruit toe en bak het even mee, zodat het de smaken goed opneemt.

Stap 4

Voeg de linzen van Bonduelle, tomatenpuree, misopasta, (eventueel) de amandelpasta en gerookte paprikapoeder toe. Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5

Voeg naar wens een scheutje plantaardige room toe voor een extra romige saus. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 6

Serveer de stroganoff met romige aardappelpuree, rijst of pasta voor een complete maaltijd!

Bonduelle tip

Linzen zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten en vezels, maar ook veelzijdig! Of je ze nu gebruikt in stoofschotels, salades of soepen, ze voegen altijd die lekkere, vullende textuur toe. Perfect voor een gezonde, voedzame maaltijd die je energie geeft.

Wat eten we morgen?

Poké Boon
Nasi niet zo boring