Stroganoff
hoofdgerecht voor 4 personen
- 1 blik Bonduelle linzen (160 g)
- 1 gesnipperde ui
- 300 g gesneden champignons
- 400 g jackfruit (uit blik, gemarineerd in 2 el ketjap manis, 1 geraspte teen knoflook en 1 tl gerookte paprikapoeder)
- 2 el tomatenpuree
- 1 el misopasta
- optioneel: 1 el amandelpasta of 1 el tahin
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zwarte peper (naar smaak)
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Stap 1
Snijd de ui en bak deze in een pan met wat olie totdat deze glazig is.
Stap 2Voeg de champignons toe en bak tot ze geslonken zijn en goudbruin beginnen te worden.
Stap 3Voeg het gemarineerde jackfruit toe en bak het even mee, zodat het de smaken goed opneemt.
Stap 4Voeg de linzen van Bonduelle, tomatenpuree, misopasta, (eventueel) de amandelpasta en gerookte paprikapoeder toe. Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5Voeg naar wens een scheutje plantaardige room toe voor een extra romige saus. Breng op smaak met zwarte peper.
Stap 6Serveer de stroganoff met romige aardappelpuree, rijst of pasta voor een complete maaltijd!