Adzuki udon soep
hoofdgerecht voor 4 personen (15 min)
- 2 eieren
- 2 blikjes Bonduelle Adzuki bonen (Ć 200 g)
- 2 cm gemberwortel
- 1,5 l groentebouillon (van tablet)
- 300 g udon noedels
- 1 paksoi
- 400 g shiitake
- 1 bosui
- 3 el sojasaus
- 1 el (geroosterde) sesamolie
- 1 tl (zwart) sesamzaad
Voeg de ingrediƫnten direct toe aan je online winkelmandje
Kook de eieren in 7 min. net hard.
Stap 2Snijd de gember in dunne plakjes. Breng de bouillon met de gember aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur 10 min. trekken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Stap 3Snijd de witte stelen en het groene blad van de paksoi in repen. Veeg de shiitake schoon. Halveer grote shittake. Laat de adzuki bonen uitlekken. Snijd de bosui in schuine reepjes.
Stap 4Voeg de witte paksoireepjes met de shiitake toe aan de bouillon. Kook de groenten in 4 min. beetgaar. Pel en halveer intussen de eieren.
Stap 5Voeg het paksoiblad en de bonen toe aan de bouillon en verwarm nog 1 min. Breng de bouillon op smaak met sojasaus, sesamolie en peper naar smaak.
Stap 6Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep er de bouillon met de groenten bij. Verdeel het ei over de soep en bestrooi met de bosui en sesamzaad naar smaak.
Per persoon: 500 kcal, 22 g eiwit, 9 g vet waarvan 2 g verzadigd, 77 g koolhydraten, 12 g vezels, 4,6 g zout en 125 g (bereide) groente