Kik Caesar Salade

Kik Caesar Salade

hoofdgerecht voor 2 personen (15 min)

  • 1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
  • 1 minipack Bonduelle maïs (75 g)
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 1 rode ui
  • 4 el caesardressing
  • 25 g Parmezaanse kaas

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1
Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Verhit een droge koekenpan. Rooster de kikkererwten in 5 min. mooi bruin. Bestrooi ze met de komijn en rooster nog 1-2 min.
Stap 2
Haal de blaadjes los van de slakropjes en snijd ze in repen. Snijd de ui in halve ringen.
Stap 3

Verdeel de sla, de uiringen, de maïs en de geroosterde kikkererwten over 2 borden. Maak de salades af met de dressing en schaaf er mooie vlokken van de Parmezaanse kaas boven.

Per persoon: 245 kcal, 12 g eiwit, 12 g vet waarvan 3 g verzadigd, 18 g koolhydraten, 8 g vezels, 1,1 g zout en 140 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Verrijk de salades voor een knapperige bite met wat knoflookcroutons en serveer met stokbrood of ciabatta.

Wat eten we morgen?

Bonduelle | Mung-dahl
Mung-dahl
Andijvie­stamppot met krokante kikjes