Kiksalon

Kiksalon

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min. + 30 min. oventijd)

  • 2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
  • 800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 snoepkomkommers
  • 2 tl shoarmakruiden
  • 1 teen knoflook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 takjes peterselie
  • - bakplaat met bakpapier

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de zoete aardappelfriet over de bakplaat. Besprenkel de friet met 3 el olie en schep om. Bak de friet in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min. gaar.

Stap 2

Snijd de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommers in plakjes. Laat de kikkererwten goed uitlekken.

Stap 3

Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie. Bak de paprika 2 min. Bestrooi met de shoarmakruiden. Schep de kikkererwten erdoor en bak de kikkererwtenshoarma nog 3 min.

Stap 4

Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de peterselie fijn.

Stap 5

Schep de zoete aardappelfriet op 4 borden. Verdeel er de ijsbergsla, de rode ui, de komkommer en de kikkererwtenshoarma over. Besprenkel met de knoflookyoghurt en bestrooi met de kaas en de peterselie.

Per persoon: 570 kcal, 18 g eiwit, 26 g vet waarvan 10 g verzadigd, 59 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,9 g zout en 275 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Zet de kiksalons nog even onder een hete ovengrill om de kaas te laten smelten.

Wat eten we morgen?

Andijvie­stamppot met krokante kikjes
Bonduelle | Pinto beanrito
Pinto beanrito