Kiksalon

Kiksalon

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min. + 30 min. oventijd)

  • 2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
  • 800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 snoepkomkommers
  • 2 tl shoarmakruiden
  • 1 teen knoflook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 takjes peterselie
  • - bakplaat met bakpapier

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de zoete aardappelfriet over de bakplaat. Besprenkel de friet met 3 el olie en schep om. Bak de friet in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min. gaar.

Stap 2

Snijd de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommers in plakjes. Laat de kikkererwten goed uitlekken.

Stap 3

Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie. Bak de paprika 2 min. Bestrooi met de shoarmakruiden. Schep de kikkererwten erdoor en bak de kikkererwtenshoarma nog 3 min.

Stap 4

Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de peterselie fijn.

Stap 5

Schep de zoete aardappelfriet op 4 borden. Verdeel er de ijsbergsla, de rode ui, de komkommer en de kikkererwtenshoarma over. Besprenkel met de knoflookyoghurt en bestrooi met de kaas en de peterselie.

Per persoon: 570 kcal, 18 g eiwit, 26 g vet waarvan 10 g verzadigd, 59 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,9 g zout en 275 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Zet de kiksalons nog even onder een hete ovengrill om de kaas te laten smelten.

Wat eten we morgen?

Kik pasta met spinazie en roomkaas
Chili sin carne