Linzagne

Linzagne

hoofdgerecht voor 4 personen (40 min. + 30 min. oventijd)

  • 1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 1 prei
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 l passata (gezeefde tomaten)
  • 250 g lasagnebladen
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • - ovenschaal (20 x 30 cm)

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukjes en de paprika in blokjes.

Stap 2

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de prei 2 min. Voeg de tomaat en de paprika toe en bak de groenten 4 min. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.

Stap 3

Schenk de passata met 150 ml water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 8 min. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

Stap 4

Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep een laag saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Schep er weer wat saus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnebladen en eindig met een laag saus.

Stap 5

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bestrooi met de oregano. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Per persoon: 665 kcal, 31 g eiwit, 22 g vet waarvan 10 g verzadigd, 78 g koolhydraten, 16 g vezels, 1,9 g zout en 300 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Neem 1 klein blik linzen (160 g) en bak met de prei 150 g rundergehakt rul.

Wat eten we morgen?

Pita Beanos
Bonduelle | Kiksalon
Kiksalon