Mung-dahl

Mung-dahl

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 2 blikjes Bonduelle Mung bonen (à 200 g)
  • 200 g basmatirijst
  • 600 g broccoli
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl graham masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 50 ml melk
  • 2 mininaans met knoflook & koriander
  • ½ bosje koriander (à 15 g)

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Stap 2

Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Bestrooi met de garam masala en de chilipoeder en bak nog 1 min.

Stap 3

Schep de tomatenpuree door het ui-knoflookmengsel. Schenk 150 ml water en de melk erbij. Breng al roerende aan de kook. Draai het vuur laag.

Stap 4

Laat de mung bonen goed uitlekken en voeg ze aan de saus toe. Verwarm de dahl 10 min. op laag vuur. Snijd intussen de naans in repen. Rooster het brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en warm.

Stap 5

Verdeel de dahl over 4 diepe borden. Schep er de rijst en de broccoli bij. Hak de koriander grof. Garneer de dahl met de koriander en serveer met de naan.

Per persoon: 460 kcal, 18 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 67 g koolhydraten, 11 g vezels, 0,5 g zout en 145 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Voeg voor een zachtere smaak extra melk toe.

Wat eten we morgen?

Flexicaanse wraps
Kidney Stoof