Kidney Stoof

Kidney Stoof

Hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 zak Bonduelle kidneybonen (diepvries, 300 g)
  • 300 g rijst
  • 500 g sperziebonen
  • 250 g champignons
  • 15 g boter
  • 1½ tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kookroom
  • takjes peterselie

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar. Snijd de champignons in plakjes.

Stap 2

Smelt in een koekenpan de boter. Bak de champignons 5 min. Bestrooi ze met het paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.

Stap 3

Draai het vuur laag. Schep de bevroren kidneybonen erdoor en verwarm 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de kidneybonen met de stroganoffsaus over. Bestrooi met de peterselie en serveer met de sperziebonen.

Per persoon: 595 kcal, 19 g eiwit, 18 g vet waarvan 11 g verzadigd, 83 g koolhydraten, 14 g vezels, 0.4 g zout en 170 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Voeg aan de champignons met de tomatenpuree 50 ml wodka of droge witte wijn toe.

Wat eten we morgen?

Bonduelle | Kiksalon
Kiksalon
Beet the meat salade