



Kidney Stoof
Hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 1 zak Bonduelle kidneybonen (diepvries, 300 g)
- 300 g rijst
- 500 g sperziebonen
- 250 g champignons
- 15 g boter
- 1½ tl paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml kookroom
- takjes peterselie
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar. Snijd de champignons in plakjes.
Stap 2Smelt in een koekenpan de boter. Bak de champignons 5 min. Bestrooi ze met het paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.
Stap 3Draai het vuur laag. Schep de bevroren kidneybonen erdoor en verwarm 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.
Stap 4Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de kidneybonen met de stroganoffsaus over. Bestrooi met de peterselie en serveer met de sperziebonen.
Per persoon: 595 kcal, 19 g eiwit, 18 g vet waarvan 11 g verzadigd, 83 g koolhydraten, 14 g vezels, 0.4 g zout en 170 g (bereide) groente