Bean Biryani
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)
- 3 tomaten
- 1 bosje koriander (15 g)
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn.
Stap 2Verhit in een ruime koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de gember 1 min. Schep de garam masala erdoor.
Stap 3Voeg de bevroren bonenmix toe en bak nog 8 min. zachtjes. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn.
Stap 4Schep de rijst met de tomatenblokjes door het bonenmengsel en bak 1 min. al omscheppend. Breng de biryani op smaak met de fijngehakte koriander, zout en peper.
Per persoon: 470 kcal, 14 g eiwit, 10 g vet waarvan 1 g verzadigd, 75 g koolhydraten, 11 g vezels, 0,3 g zout en 70g (bereide) groente