Bean Biryani

Bean Biryani

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)
  • 3 tomaten
  • 1 bosje koriander (15 g)

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de gember 1 min. Schep de garam masala erdoor.

Stap 3

Voeg de bevroren bonenmix toe en bak nog 8 min. zachtjes. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn.

Stap 4

Schep de rijst met de tomatenblokjes door het bonenmengsel en bak 1 min. al omscheppend. Breng de biryani op smaak met de fijngehakte koriander, zout en peper.

Per persoon: 470 kcal, 14 g eiwit, 10 g vet waarvan 1 g verzadigd, 75 g koolhydraten, 11 g vezels, 0,3 g zout en 70g (bereide) groente

Bonduelle tip

Bestrooi de Bean Biryani met geroosterd amandelschaafsel.

Wat eten we morgen?

Kik pasta met spinazie en roomkaas
Chili sin carne