Kidney Stoof

Kidney Stoof

Hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 zak Bonduelle kidneybonen (diepvries, 300 g)
  • 300 g rijst
  • 500 g sperziebonen
  • 250 g champignons
  • 15 g boter
  • 1½ tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kookroom
  • takjes peterselie

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar. Snijd de champignons in plakjes.

Stap 2

Smelt in een koekenpan de boter. Bak de champignons 5 min. Bestrooi ze met het paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook.

Stap 3

Draai het vuur laag. Schep de bevroren kidneybonen erdoor en verwarm 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de kidneybonen met de stroganoffsaus over. Bestrooi met de peterselie en serveer met de sperziebonen.

Per persoon: 595 kcal, 19 g eiwit, 18 g vet waarvan 11 g verzadigd, 83 g koolhydraten, 14 g vezels, 0.4 g zout en 170 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Voeg aan de champignons met de tomatenpuree 50 ml wodka of droge witte wijn toe.

Wat eten we morgen?

Chili sin carne
Kik pasta met spinazie en roomkaas