Poké Boon

Poké Boon

hoofdgerecht voor 2 personen (25 min)

  • 1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt
  • 1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g), uitgelekt
  • 250 g sushirijst
  • 4 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • ½ mango
  • 1 avocado
  • 5 radijsjes
  • 1 tl srirachasaus
  • 2 el (Japanse) mayonaise
  • 3-4 el zeewiersalade (wakame)
  • 2 el ingelegde gember
  • 1 tl (zwart) sesamzaad

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Breng de sushirijst met 350 ml water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. afgedekt

Stap 2

Verwarm de rijstazijn met de suiker en 1 tl zout, tot de suiker is opgelost. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur en meng door de rijst.

Stap 3

Schil de mango en snijd in schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en plakjes. Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sriracha door de mayonaise.

Stap 4
Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel de mango, de avocado, de maïs, de edamame bonen, de radijsjes, de zeewiersalade en de gember over de rijst. Schep er de srirachamayonaise bij en bestrooi met het sesamzaad.

Per persoon: 1000 kcal, 21 g eiwit, 38 g vet waarvan 5 g verzadigd, 136 g koolhydraten, 15 g vezels, 3,9 g zout en 295 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Ook lekker met geroosterde kikkererwten, lekker knapperig.

Wat eten we morgen?

Bonduelle | Mung-dahl
Mung-dahl
Kidney Stoof