Nasi niet zo boring

Nasi niet zo boring

hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)

  • 2 zakken Bonduelle Bloemkoolrijst (diepvries)
  • 6 eieren
  • 2 volle el pindakaas
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 500 g nasigroenten
  • 2 tl gemalen komijn of nasikruiden
  • 3 el gebakken uitjes

Voeg de ingrediƫnten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de eieren in 7 min. hard. Verwarm voor de pindasaus in een steelpan de pindakaas met 50 ml ketjap en de sambal 1 min. zachtjes. Voeg 100-125 ml water toe en verwarm 2-3 min. al roerende tot een gladde pindasaus; voeg indien nodig wat extra water toe.

Stap 2

Snipper de ui. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de nasigroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de komijn of nasikruiden erdoor. Pel de eieren en halveer ze of snijd in partjes.

Stap 3

Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst met de groenten nog 6 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met de laatste 25 ml ketjap en peper.

Stap 4

Verdeel de nasi over 4 borden. Leg er de eieren bij. Schep de pindasaus over de nasi en bestrooi met de uitjes.

Per persoon: 430 kcal, 21 g eiwit, 25 g vet waarvan 6 g verzadigd, 25 g koolhydraten, 10 g vezels, x g zout en 300 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Hap voor hap minder vlees? Bak met de ui 200 g rundergehakt rul en kook 3 eieren.

Wat eten we morgen?

Linzagne
Kik tandoori