Koreaanse kikkererwten bibimbap

Koreaanse kikkererwten bibimbap

hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)

  • 1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
  • 300 g basmatirijst
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1½ tl sesamolie
  • 2 tl sesamzaad
  • 250 g shiitake
  • 4 el olie
  • 300 g spinazie
  • 1-2 tl gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 4 eieren
  • 150 g worteljulienne
  • 125 g taugé

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp de knoflook. Meng de knoflook met de sojasaus en de sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en marineer 15 min.

Stap 2

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.

Stap 3

Veeg de shiitake schoon en halveer grote exemplaren. Verhit in de koekenpan 2 el olie. Bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.

Stap 4

Verhit in een tweede koekenpan 2 el olie. Breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met zout en peper naar smaak.

Stap 5

Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er spinazie met de shiitake, de worteljulienne, de gemarineerde kikkererwten en de taugé over. Leg op elke kom een spiegelei en bestrooi met het sesamzaad.

Per persoon: 645 kcal, 23 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 77 g koolhydraten, 11 g vezels, 2,2 g zout en
150 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Liever vegan? Laat het spiegelei weg en verdubbel de portie gemarineerde kikkererwten.

Wat eten we morgen?

Kik kerrie
Kidney Stoof