Koreaanse kikkererwten bibimbap
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
- 300 g basmatirijst
- 1 teentje knoflook
- 3 el sojasaus
- 1½ tl sesamolie
- 2 tl sesamzaad
- 250 g shiitake
- 4 el olie
- 300 g spinazie
- 1-2 tl gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 4 eieren
- 150 g worteljulienne
- 125 g taugé
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp de knoflook. Meng de knoflook met de sojasaus en de sesamolie. Schep de kikkererwten erdoor en marineer 15 min.
Stap 2Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Stap 3Veeg de shiitake schoon en halveer grote exemplaren. Verhit in de koekenpan 2 el olie. Bak de shiitake 3 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Breng pittig op smaak met de gochujang.
Stap 4Verhit in een tweede koekenpan 2 el olie. Breek de eieren boven de pan en bak 4 min. tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de spiegeleieren met zout en peper naar smaak.
Stap 5Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er spinazie met de shiitake, de worteljulienne, de gemarineerde kikkererwten en de taugé over. Leg op elke kom een spiegelei en bestrooi met het sesamzaad.
Per persoon: 645 kcal, 23 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 77 g koolhydraten, 11 g vezels, 2,2 g zout en
150 g (bereide) groente