Pinto beanrito

Pinto beanrito

  • 2 blikjes Bonduelle pinto bonen (à 160 g)
  • 1 blikje Bonduelle crispy mais (à 150 g)
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 takje peterselie
  • 2 el olie
  • 2 tl burrito kruidenmix
  • 2 rijpe avocado's
  • 12 kleine tortillawraps
  • 50 g (eikenblad)sla
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 1 limoen

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Laat de pinto bonen en de maïs uitlekken. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de tomaatjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de tomaatjes met de maïs en de kruidenmix toe en bak nog 4 min.

Stap 3

Halveer intussen de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes.

Stap 4

Schep de pint bonen door de groenten en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Verdeel de sla en de avocado over de tortilla’s. Schep er het groenten-bonenmengsel op. Bestrooi met de kaas en de peterselie en leg de burrito’s op 4 borden. Serveer met de limoen.

Per persoon: 675 kcal, 19 g eiwit, 36 g vet waarvan 8 g verzadigd, 61 g koolhydraten, 17 g vezels, 2,0 g zout en 215 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Besmeer voor een fris accent de tortilla’s met zure room of Griekse yoghurt. Vervang de geraspte kaas door verkruimelde feta. Afgekoeld zijn deze beanrito’s ook heerlijk als lunch op school of kantoor. Rol de tortilla’s op en neem ze verpakt in vershoudfolie mee.

Wat eten we morgen?

Bean teriyaki
Bonduelle | Kiksalon
Kiksalon