Kik curry
hoofdgerecht voor 4 personen (25 min.)
- 1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
- 1 zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (diepvries, 400 g)
- 300 g basmatirijst
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 el olie
- 2 el milde currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- ½ bosje koriander
Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes.
Stap 2Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de paprika 3 min. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
Stap 3Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de bloemkoolroosjes toe en verwarm 5 min.
Stap 4Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de curry en verwarm nog 3-4 min.
Stap 5Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen. Verdeel er de curry over. Bestrooi met grofgehakte koriander.
Per persoon: 640 kcal, 14 g eiwit, 29 g vet waarvan 18 g verzadigd, 75 g koolhydraten, 12 g vezels, 0,6 g zout en 160 g (bereide) groente