Bean teriyaki
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)
- 1 zak Bonduelle Edamame boontjes (diepvries, 300 g)
- 300 g witte rijst
- 3 rode uien
- 250 g kastanjechampignons
- 3 bosuitjes
- 2 el (wok)olie
- 200 g peultjes
- 200 ml teriyaki woksaus
- 2 tl sesamzaad
Voeg de ingrediƫnten direct toe aan je online winkelmandje
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien grof en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 2 cm.
Stap 2Verhit in een wok de olie. Bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Schep de peultjes, de stukjes bosui en de edamame boontjes erdoor en roerbak de groente in 4 min. knapperig gaar.
Stap 3Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes.
Stap 4Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen. Schep er de teriyaki groenten met de edamame boontjes bij. Bestrooi met de ringetjes bosui en het sesamzaad.
Per persoon: 540 kcal, 20 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 78 g koolhydraten, 9 g vezels, 1,4g zout en 160 g (bereide) groente